Adresa : Str Siretului nr 4, etaj 1 , intersectia cu str Kemal Agi Amet ( in spatele Primariei)

Tel :
Mobil : 0724.999060/0786491918
Fax :
e-mail : magazinuldeasigurari@consultant.com
web: www.magazinuldeasigurari.wgz.ro

CONSULTANTA GRATUITA PENTRU TOATE FELURILE DE ASIGURARIINTREBARI FRECVENTE


Ce riscuri sunt acoperite in cazul ASIGURARII OBLIGATORII ?
- inundatie, cutremur, alunecari teren

Cat ma costa ASIGURAREA OBLIGATORIE ?

-10 € pt locuinte cu pereti exteriori din caramida nearsa sau orice alte materiale netratate termic sau chimic
-20 € pt locuinte cu structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale tratate termic/chimic.

Care este suma asigurata in cazul ASIGURARII OBLIGATORII ?

10.000 € pt locuinte cu pereti exteriori din caramida nearsa sau orice alte materiale netratate termic sau chimic
20.000 € pt locuinte cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale tratate termic/chimic.

Ce riscuri pot fi acoperite in cazul ASIGURARII COMPLETE ?

-cutremur, incendiu, trasnet, explozie, prabusirea aparatelor de zbor, coliziunea unui vehicul, boom sonic, inundatie, evenimente naturale, caderi de corpuri, vandalism, greve, actiuni ale unor grupuri rauvoitoare, prabusire si alunecare de teren, furt prin efractie si acte de talharie, avarii accidentale produse la instalatiile de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala, spargerea accidentala a bunurilor casabile,avariile accidentale produse cladirilor in constructie

Cat ma costa ASIGURAREA COMPLETA ?

Pretul difera in functie de diversi parametri, pentru a afla, contacteaza unul dintre agentii nostri.

Care este suma asigurata in ASIGURAREA COMPLETA ?

Suma asigurata este valoarea reala de piata a locuintei

CARE ESTE DIFRENTA INTRE CELE DOUA POLITE ?

Prin incheierea politei de asigurare PAD Complet se emite, de fapt, polita de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) si un supliment de asigurare emis de Astra Asigurari pentru urmatoarele riscuri: inundatie/cutremur/alunecare de teren, ca fenomene naturale, peste sumele asigurate prevazute de Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţei; inundatie din alte cauze decat fenomene naturale; incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, izbire de catre vehicule rutiere, fenomene atmosferice (inclusiv grindina), greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa, inundatie din avarii la propriile instalatii de apa, furt/talharie.

Produsul Imobilia este unul de tip "Toate Riscurile", putand fi asigurate, pe langa riscurile legate de imobil si bunuri, si cele legate de raspunderea civila legala a Asiguratului si a membrilor familiei sau legate de accidentele Asiguratului si a membrilor familiei.In acest moment, pentru polita de asigurare PAD Complet suma asigurata poate fi maxim 200.000 de euro, iar pentru polita exstinsa suma asigurata trebuie incadrata in intervalul 20.000 - 100.000 euro.

Politele de asigurare de locuinta pot fi incheiate de persoane fizice cu varsta minima 18 ani sau de catre reprezentantii persoanelor juridice.
Locuinta este bunul cel mai de pret pe care majoritatea oamenilor il detin. Totusi grija fata de acest bun lasa de dorit. Procentual, Romania are unul dintre cele mai putine locuinte asigurate din Europa. Incendiul, alunecarile de teren, inundatiile sau furtunile pot provoca pagube mari si acestea sunt riscuri cu care ne intalnim an de an.

Asigurarea obligatorie a locuintelor vine sa inlesneasca acest proces de protectie a caminului nostru, prin acoperirea minima impotriva unor dezastre naturale: inundatii, alunecari de teren si cutremur. Primele platite anual pentru aceasta asigurare vor fi intre 10 si 20 de euro pe an iar suma asigurata va fi de maxim 20.000 de euro. Dar aceasta asigurare nu va acoperi decat riscuri minime, lasand deoparte unele riscuri frecvent intalnite in mediul urban precum incendiul sau furtul.

O asigurare facultativa a locuintei va acoperi insa mult mai multe riscuri cu posibilitatea de a asigura si anexele locuintei precum si bunurile aflate in aceasta. Luand in considerare suma asigurata in cadrul unei astfel de polite pretul politei pe un an va fi de regula intre 0,1% si 0,4% din valoarea totala a locuintei si a bunurilor incluse. Asadar este o asigurare mai ieftina decat am fi crezut, fie ca locuim intr-un apartament la bloc sau la casa.

Unii asiguratori ofera intr-un pachet de asigurari de locuinte si asigurari de raspundere civila a familiei sau asigurare de accident pentru membrii familiei. Astfel in cadrul unei singure polite de asigurari locuinte avem o acoperire larga la un pret mai mic decat daca am contracta fiecare polita separat.

La ce suma se poate asigura locuinta ?

Locuintele, cladirile se pot asigura fie la valoarea de nou ( costul construirii din nou a cladirii si inlocuirea bunurilor cu produse similare, noi) fie la valoarea reala (costul de nou minus vechimea, gradul de uzura, gradul de intretinere). De regula nu se asigura la valoarea de pe piata a imobilului, datorita preturilor nerealiste de pe piata imobiliara din Romania. Suma asigurata poate fi stabilita in lei si pentru a combate inflatia, la cererea asiguratului, suma se poate ajusta, sau poate fi stabilita in valuta convertibila.

Pe ce perioada se poate incheia asigurarea de locuinte?

De regula aceste polite sunt incheiate pe perioade indelungate, mai multi ani, dar se poate incheia si pe perioade subanuale, minimum de 3 luni.
Asigurarea obligatorie a locuintei a intrat in vigoare incepand cu data de 15 iulie 2010.


Privita de multi ca o cheltuiala in plus, aceasta  asigurare doreste sa ne ajute in cazul catastrofelor naturale, prima platita anual fiind o suma acceptabila. Suma asigurata in cazul unor evenimente nefericite nu este nici ea mare, in majoritatea cazurilor neacoperind daunele totale produse unei locuinte, dar este destul pentru nu lasa familiile celor afectati pe drumuri.

Conform Legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, exista 2 tipuri de cladiri in functie de materialele folosite la constructie:
  - tip A - constructii cu structura de rezistenta din lemn, metal sau beton armat, pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale care au fost supuse tratamentelor chimice sau termice, constructiile de acest gen fiind specifice mediului urban. Pentru acestea suma asigurata va fi de 20.000 de euro iar prima de asigurare 20 de euro pe an.

  - tip B- constructii ale caror pereti exteriori sunt din caramida nearsa sau alte materiale ce nu au fost supuse tratamentului chimic sau termic, aceste tipuri de constructie putand fi gasite in mediul rural. Pentru acestea suma asigurata va fi de 10.000 de euro iar prima de asigurare 10 euro pe an.
Indiferent de valoarea locuintei pe piata imobiliara, localitatea si pozitionarea acesteia, preturile sunt fixe, pentru o suma asigurata mai mare putand fi achizitionata o polita facultativa de asigurare.

Dar aceasta polita obligatorie va acoperi doar dezastre naturale: cutremur, inundatii, alunecari de teren. Pentru a avea o acoperire corespunzatoare avem nevoie si de o asigurare facultativa care sa acopere riscuri frecvente in zona in care locuim. In orase de exemplu, apartamentele de bloc sunt mai expuse riscurilor de incendii sau furt. Desi in cele mai multe cazuri daunele provocate de incendii sau furt nu sunt totale si nu depasesc pagubele provocate de unele dezastre naturale, acestea sunt mult mai frecvente.

Astfel se recomanda alaturi de polita obligatorie si achizitionarea unei asigurari facultative care sa acopere riscuri aferente zonei in care se afla locuinta.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), functioneaza ca o societate comerciala de asigurare si reasigurare, avand in componenta mai multi asiguratori care sunt autorizati pentru incheierea contractelor obligatorii ale locuintei. Desi planurile pentru asigurarea obligatorie a locuintei exista de mai multi ani, aplicarea acestora a fost amanata de mai multe ori din diferite motive, cel mai important fiind infiintarea tarzie a PAID (septembrie 2009, 13 asiguratori si un capital social de 4,545 milioane de euro).

Asigurarea auto facultativa impotriva avariilor accidentale ale autovehiculului sau a furtului acestuia se regaseste la majoritatea societatilor de asigurare sub denumirea generala de Asigurare Casco. Acest tip de polita vine in completarea asigurarii obligatorii de raspundere civila auto dar nu tine loc acesteia.

In cazul asigurari Casco se despagubesc doar pagubele produse autovehiculului asigurat cu conditia ca acesta sa corespunda normelor legale de inscriere in circulatie si apartine persoanei inscrise in polita. Vanzarea sau radierea acesteia determina incetarea politei Casco, cu exceptia radieri de la sfarsitul contractelor de leasing.

Autoturismul este de obicei o investitie de o valoare considerabila pe care nu ne permitem sa o inlocuim fara sa simtim o lipsa in buget. Nu doar autoturismul in sine ci si intretinerea acestuia precum si reparatiile facute in cazul producerii unor daune, sunt de natura sa ne afecteze bugetul in mod serios. Aici intervine o asigurare Casco care promite sa acopere sumele necesare unor reparatii in caz de accident sau chiar furtul acestuia.

Ce autovehicule se pot asigura?
Pot beneficia de asigurare Casco toate autovehiculele, remorcile, semiremorcile inmatriculate in Romania, sau care se afla in curs de inmatriculare. Autovehicolul pentru care se solicita asigurarea Casco trebuie sa aiba inspectia tehnica valabila.

In cazul autoturismelor, de regula se asigura masini cu varsta intre 0 si 8 ani, in conditii speciale la unii asiguratori, intre 0 si 12 ani, precum si masini de epoca/colectie.

Care sunt riscurile asigurabile?
  - pagube produse din loviri, ciocniri, zgariere, rasturnare, caderea unor corpuri pe autoturism
  - pagube cauzate de furtuna, inundatii, cutremur, grindina, ploaie torentiala, alunecare de teren, avalansa, carbonizare, explozie, afumare
  - furtul autovehicolului, a unor parti componente sau a pagubelor provocate in urma tentativei de furt
  - pagubele cauzate ca urmare a masurilor luate pentru salvarea lui
  - pagubele produse asupra partilor componente sau pieselor autovehiculului in timp ce acestea se aflau demontate in vederea efectuarii reparatiei sau intretinerii
  - cheltuielile de transport al autovehiculului avariat la atelierul de reparatii, acest atelier trebuie sa fie cel mai apropiat de locul in care s-a produs evenimentul asigurat
Cum se stabileste suma asigurata ?
Autovehicolul se asigura la valoarea reala, care este valoarea din nou la data incheierii asigurarii, la aceasta se adauga uzura care depinde de vechimea masinii si optional dotarile suplimentare ale autovehiculului.

Cum se incheie o asigurare Casco ?
Polita de asigurare se incheie dupa inspectia de risc a autovehiculului, efectuata de catre reprezentantul asiguratorului si in baza declaratiilor asiguratului din cererea-chestionar. Aceasta, impreuna cu raportul de inspectie al autovehiculului, clauzele, anexele la polita si declaratii facute in scris de catre asigurat cu privire la starea autovehiculului, fac parte integranta din polita.
RCA este asigurarea prin care se asigura tertii prejudiciati ca urmare a unui accident produs din vina conducatorului autoturismului asigurat.

Spre deosebire de asigurarea Casco, RCA este o asigurare obligatorie, o asigurare prin care se despagubeste o terta persoana si nu asiguratul.

Asigurarea RCA este atat in favoarea tertului despagubit cat si in favoarea persoanei asigurate. In primul rand persoana prejudiciata primeste in mod obligatoriu despagubirea cuvenita de la societatea de asigurare, despagubire pe care asiguratul s-ar putea sa nu fi putut plati din cauza situatiei financiare. In al doilea rand bugetul asiguratului nu va fi afectat, despagubirea fiind platita de asigurator.

Aceasta asigurare, acoperind in primul rand tertii si nu masina proprie, este privita de multi soferi ca fiind o asigurare ce nu ii priveste direct astfel ei nu sunt interesati de reputatia companiei, in ceea ce priveste plata daunelor ci doar in cele mai mici tarife RCA. In alegerea unei asigurari auto acestia se vor orienta asupra unui RCA ieftin, daca este posibil cel mai ieftin RCA de piata. Pentru a contracara aceste tendinte, unele societati de asigurare ofera diferite servicii si bonusuri la cumpararea unei polite de asigurare auto. Fie ca este vorba de anuntarea clientului cu o saptamana inaintea expirarii politei, fie ca exista reduceri substantiale pentru anumite grupuri sociale, acestea incep sa fie incluse intr-un fel sau altul in toate politele.

Un RCA ieftin pare cea mai buna optiune si noi va putem ajuta sa il obtineti.

O asigurare RCA trebuie incheiata atat de persoanele fizice cat si cele juridice care detin un autoturism inmatriculat in Romania si de persoanele care conduc pe teritoriul Romaniei un autoturism inmatriculat in strainatate si neasigurat in tara respectiva sau a carei asigurare expira in timpul aflarii in tara.

IMPORTANT ! Ce este de facut in caz de accident.


In cazul accidentelor din care rezulta si vatamari de persoane, sunati imediat la 112 si anuntati Salvarea si Politia!

ATENTIE! Nu modificati pozitia autovehiculelor!

 

Daca insa conditiile de utilizare a constatului sunt indeplinite, pasii ce trebuie parcursi de un asigurat care a fost implicat intr-un accident rutier care se preteaza procedurii sunt:

PASUL 1: ACCEPTUL DE A UTILIZA FORMULARUL

Cei doi conducatori auto trebuie sa accepte solutionarea prin procedura de constatare amiabila.
Daca una din parti nu este de acord cu semnarea acestui document, atunci constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie competenta, pe raza careia s-a produs accidentul.

pp

A. Luati datele tuturor martorilor la accident si scrieti-le pe formular in partea din dreapta sus, in campul cu numarul 5. Folositi un pix si scrieti cu majuscule, lizibil si apasat! Martorii nu trebuie sa fie nici transportati, nici soti sau persoane ce gospodaresc impreuna, nici afini sau rude de orice grad, nici prepusi ai aceleiasi persoane fizice sau juridice la care sunt angajati si conducatorii auto, utilizatorii sau proprietarii vehiculelor implicate.

Conducatorii celor doua vehicule implicate in accident completeaza impreuna un singur formular CA.

 

 

 

pp

B. Fiecare conducator completeaza corect si complet una din sectiunile formularului de CA (fie cea din dreapta, fie cea din stanga - intitulate Vehicul A si Vehicul B. Fiecare este destinata unuia dintre cei doi conducatori, cu datele de identificare personale ale detinatorului politei de asigurare, ale conducatorului vehiculului, ale vehiculului si cele din polita de asigurare de raspundere civila auto).


C. Realizati schita accidentului! Formularul include si un spatiu comun pentru realizarea schitei accidentului.
Desenati o singura schita de comun acord cu celalalt sofer implicat.

 

Formularul CA are 2 pagini autocopiative. Fiecare conducator auto isi pasreaza cate o pagina.

Si copia si originalul au aceeasi valoare juridica.

Nu modificati insemnarile din formular dupa completarea si semnarea acestuia cand va intoarceti acasa!

 

Rugati-l pe celalalt sofer implicat in accident sa va arate documentele de identificare (carte de identitate, talonul masinii, permisul de conducere si polita RCA). Puteti evita astfel cazuri in care datele de identificare sunt scrise gresit sau chiar sunt furnizate intentionat alte date (datele altei masini, din alta polita RCA, din alt permis de conducere, etc.).

 

PASUL 2: DEPUNEREA FORMULARULUI LA COMPANIILE DE ASIGURARE


Daca DORITI sa cereti plata unor despagubiri ca urmare a accidentului produs, depuneti imediat formularul la compania de asigurari mentionata de celalalt conducator pe formular, adica catre societatea care asigura RCA celalalt vehicul implicat.

Daca NU DORITI sa cereti plata unor despagubiri ca urmare a accidentului produs, depuneti imediat formularul CA la compania de asigurari la care aveti incheiata polita RCA.

In oricare dintre cazuri trebuie sa va prezentati personal la asigurator unde veti depune formularul CA si completati o declaratie tipizata. Dupa aceasta asiguratorul va va elibera documentul de introducere in reparatie, va stabili vinovatia si va acorda despagubirea (dupa caz).

CONCLUZIE
Fiecare dintre parti sa depuna formularul de constatare amiabila:
- la asiguratorul propriu RCA
- la asiguratorul RCA al celuilalt autovehicul, in situatia in care se invoca pretentii de despagubire.

In momentul depunerii formularului de constat amiabil la unul dintre asiguratori, acesta din urma va elibera documentul de intrare in reparatie a autovehiculului. Dupa depunerea formularului CA, asiguratorul va stabili vinovatia si va acorda despagubirea, dupa caz.

In cazul in care depuneti formularul CA si obtineti si documentul de intrare de reparatie de la alt asigurator decat propriul asigurator RCA, este bine sa avizati in scris si propriul asigurator RCA si sa-i transmiteti o copie lizibila a formularului de CA, alaturi de declaratia referitoare la modul de producere a accidentului si copii ale altor documente relevante cum ar fi: declaratii, poze, autorizatia de reparatie, documente referitoare la identitatea martorilor sau a soferului celuilalt vehicul, la asigurarea RCA a celuilalt vehicul etc.

Desi legislatia nu specifica in mod expres, termenul recomandat in care trebuie sa transmiteti formularul CA catre companiile de asigurare este de 24 ore.

Solicitati cate o copie conforma cu originalul a exemplarului CA depus la asigurator si pastrati copii dupa acesta, dar si dupa toate celalalte documente, adrese, declaratii etc. Nu se stie cand va vor fi de folos!

Orice accident pe care il provocati va conduce la cresterea primei dumneavoastra de asigurare RCA. Mai multe detalii gasiti AICI!

Unde trebuie depus formularul CA?


 • Propriului asigurator RCA
 • Asiguratorului RCA al celuilalt autovehicul, in situatia in care aveti pretentii de despagubire.

Desi legislatia nu specifica in mod expres, termenul maxim in care trebuie sa transmiteti formularul CA catre companiile de asigurare este de 24 ore.

Solicitati cate o copie conforma cu originalul a exemplarului CA depus la asigurator si pastrati copii dupa acesta, dar si dupa toate celalalte documente, adrese, declaratii etc. Nu se stie cand va vor fi de folos!

In cazul in care va considerati indreptatit la despagubiri si posedati o polita CASCO, dar preferati sa nu lucrati cu compania de asigurari RCA a celui vinovat (nu agreati service-ul auto unde ati fost trimis, considerati ca reparatia dureaza prea mult), trebuie sa va adresati, totusi, acesteia din urma.

Dupa ce va elibereaza documentul de intrare in reparatie, mergeti cu acesta si cu o copie "conform cu originalul" la compania dumeavoastra unde ati incheiat CASCO. Acolo solicitati ca reparatia sa fie facuta in baza politei CASCO, urmand ca asiguratorul dumneavoastra sa isi recupereze suma platita de la asiguratorul RCA al celui vinovat (sa mearga in regres juridic).

De asemenea, cel vinovat, daca detine o polita CASCO, dupa ce depune formularul CA la asiguratorul sau RCA, poate apela in baza acelorasi documente (document de intrare in reparatie si copie "conform cu originalul" a formularului de constat amiabil) la asiguratorul sau pentru a-si repara masina.

De multe ori asiguratorul CASCO si cel RCA pentru acelasi vehicul pot fi diferiti.

Asigurari agricole
 • Pentru culturi agricole, animale si stupi de albine
 • Protectie impotriva incendiilor, bolilor specifice si altele
 • Preturi flexibile

Acest tip de asigurare este destinat persoanelor fizice sau juridice care detin culturi agricole, vii sau livezi, dar si animale, pasari, pesti sau stupi de albine, care doresc protejarea acestora. Asigurarile agricole pot fi practicate de societatile de asigurare doar daca sunt agreate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Orice tip de cultura agricola se poate asigura, cereale, plante medicinale, cartofi si legume, rodul pomilor fructiferi, ai vitei de vie si hamei, culturi din sere, solarii si rasadnite, plante ornamentale si decorative, se pot asigura pentru riscuri ca: incendiu, inghet, ploi torentiale sau furtuni, alunecari sau surpari de teren precum si efectele directe ale acestora. De regula despagubirile se vor acorda in functie de gradul de distrugere (total sau partial) si in functie de acoperirea politei (costurilor de productie sau a valorii produselor).

In cadrul asigurarilor pentru animale se pot asigura bovine si bubaline, ovine si caprine, cabaline si catari, porcine, pasari, familii de albine si altele. Suma asigurata ca si primele de asigurare vor depinde de la un tip de animal la altul, vor fi influentate de rasa si valoarea pe piata a animalului, de riscurile asigurate si de scopul cresterii animalului (animalele crescute pentru sacrificare de exemplu, pot fi asigurate pentru valoarea carnii in viu la un animal de marime medie). Se va despagubi moartea animalelor cauzata de accidente sau boli, precum si datorita sacrificarii dispuse de veterinari autorizati in cazul unei boli cu pericol de raspandire la alte animale sau cazuri asemanatoare. De regula se acopera riscurile de accident sau deces provocat de incendii, traznet, cutremure, furtuna, viscol, alunecari sau prabusiride teren, inundatii, atacul altor animale (serpi, caini turbati, insecte veninoase, s.a.), inec, asfixiere, caderea animalului sau a unor corpuri pe animal, s.a..

Orice persoana fizica sau juridica din Romania care detine familii de albine cu un numar anume definit de asiguratori, de rame si familii de albine, poate cumpara aceasta asigurare ca supliment al unei polite standard de asigurare agricola sau ca polita individuala sub denumirea de asigurare a familiilor de albine. Se acopera riscurile de pieire a albinelor ca urmare a bolilor sau a accidentelor. Suma asigurata va fi calculata ca produs dintre numarul familiilor de albine detinut, numarul de kilograme de miere produs pe familie de albine si pretul kilogramului de miere din sortimentul produs.
Asigurari pentru IMM
 • Protectie pentru intreaga firma
 • Asigurari cladiri si bunuri, transport, "employee benefits", protectie financiara, raspundere civila
 • Polite specifice fiecarei afaceri

In cadrul unor timpuri relativ instabile din punct devedere social si economic, orice mica intreprindere are nevoie de o plasa de siguranta. Pierderi financiare subite cauzate de distrugerea sau deteriorarea marfurilor produse, a cladiri in care se desfasoara activitatea, a echipamentului folosit pot duce la intreruperea activitatii pe perioade lungi de timp sau chiar faliment. Pot aplica pentru aceste asigurari firme de orice gen, asiguratorii avand diferite planuri de asigurare ce includ clauze specifice pentru fiecare bransa.

Depinzand de tipul activitatii exercitate, proprietarii de IMM pot opta pentru o asigurare completa ce acopera toate riscurile, sau doar cateva tipuri de asigurare, depinzand de riscuri specifice domeniului de activitate.

Asigurarea ce nu trebuie sa lipseasca de la nici o firma este cea care asigura cladirea si bunurile necesare productiei. In cazul unui eveniment nefericit care duce la distrugerea cladirii si a bunurilor, total sau doar partial, costurile de relocare, reparatie, inlocuire a bunurilor distruse precum si perioada in care nu exista continuitate in productie deci nici profit, poate sa duca o firma la faliment. Odata cu aceasta este recomandata siasigurarea pentru pierderea profitului. Astfel in cazul produceri evenimentului asigurat, proprietarul firmei va fi despagubit pentru pierderile materiale dar si pentru perioada de inactivitate.

Printre alte tipuri de asigurare ce intra in pachetele oferite de asiguratori, amintim asigurarile auto cu toate componentele ei. Folosite mai ales in cadrul firmelor cale la un nivel sau altul se ocupa de transport, fie a marfii proprii fie ca activitate de baza a firmei de transport, acestea vor avea nevoie de o asigurare RCA, care este obligatorie si acopera doar daunele provocate de autovehiculul asigurat, o asigurare CASCO pentru a acoperi si pagubele autovehiculului asigurat. Depinzand de activitatea firmei se poate intocmi si o polita de asigurare CMR, pentru cei ce transporta marfa in calitate de caraus, sau o asigurare de tip Cargo, al carei beneficiar va fi proprietarul marfii.

Se poate asigura si personalul unei firme, incepand de la angajati care pot fi protejati impotriva riscurilor de deces, accident si imbolnaviri, pana la asigurarea de raspundere profesionala a managerilor sau a directorilor firmei care vor acoperi prejudiciile pe care acestia ar putea sa le aduca companiei din neglijenta, erori de judecata sau omisiuni.

RAR, ACTIVITATILE PENTRU CARE SE FACE PROGRAMARE :

Eliberare acte pentru: Categorie vehicul Activitate programata Acte necesare Cine prezinta vehiculul
a. Autovehicul provenit din import aflat la prima inmatriculare in Romania Orice vehicul Omologare + Certificarea autenticitatii 1. Act provenienta (*) vehicul 2. Act identitate prezentator Orice persoana cu domiciliul in Bucuresti
b. Autovehicul inmatriculat in Romania la care se schimba detinatorul Orice vehicul Certificarea autenticitatii 1. Carte de identitate
2. Act identitate prezentator
3. Certificat inmatriculare
Orice persoana, indiferent de localitatea de domiciliu
c. Autovehicul inmatriculat in Romania care nu detine carte de identitate Orice vehicul CIV 1. Certificat inmatriculare 2. Act identitate prezentator Orice persoana, indiferent de localitatea de domiciliu
d. Duplicat CIV Orice vehicul Fara programare 1. Cerere duplicat vizata de autoritatea de inmatriculare
2. Exemplar Monitor Oficial cu anuntul de pierdere
3. Act identitate prezentator
Proprietarul vehiculului sau imputernicitul legal al acestuia
e. Autovehicul inmatriculat in Romania la care s-au schimbat: caroseria; motorul cu unul cu cod diferit; suprastructura Orice vehicul Fara programare (omologare artizanala) 1. Carte de identitate
2. Act identitate prezentator
3. Accept schimb caroserie
4. Deviz atelier autorizat
Proprietarul vehiculului sau imputernicitul legal al acestuia
f. Autovehicul inmatriculat in Romania la care s-au schimbat: culoarea, motorul cu unul cu cod identic ori s-au montat o suprastructura omologata pe autoutilitara Dacia sau o instalatie GPL Orice vehicul CIV 1. Carte de identitate 2. Act identitate prezentator 3. Declaratie conformitate suprastructura sau instalatie GPL Proprietarul vehiculului sau imputernicitul legal al acestuia
g. Autovehicul inmatriculat in Romania care detine carte de identitate fara folie de securizare Orice vehicul CIV 1. Carte de identitate 2. Act identitate prezentator Orice persoana, indiferent de localitatea de domiciliu
h. Agreare pentru activitate de Taxi, Scoala, transport marfuri periculoase Orice vehicul Taxi + scoala 1. Carte de identitate 2. Act identitate prezentator 3. Alte documente specifice agrearii. Orice persoana, indiferent de localitatea de domiciliu
i. ITP, ITP marfuri periculoase, ITP vehicule istorice + curse Orice vehicul ITP 1. Carte de identitate 2. Certificat inmatriculare 3. Act identitate prezentator Orice persoana, indiferent de localitatea de domiciliu


(*) Act provenienta: certificat de inmatriculare sau carte de identitate din tara de provenienta

Reprezentantele RAR in tara sunt impartite pe centre zonale. Acestea sunt: Centrul zonal Bucuresti, Centrul zonal Cluj, Centrul zonal Timis, Centrul zonal Iasi, Centrul zonal Sibiu, Centrul zonal Braila.

Lista cu reprezentantele REGISTRULUI AUTO ROMAN (RAR) in tara:

Alba Iulia
Str A. I. CUZA nr. 52;
Tel: 0258/816.292"

Arad
Calea Aurel Vlaicu 269
Tel: 0257/270.288"

Pitesti
Str. Darzu nr.4
B-dul Eroilor nr.11(DOT)
Tel: 0248/252.018"

Bacau
Calea Republicii nr.207
Tel: 0234/578.110"

Oradea
Calea Clujului 304
Tel: 0259/426.564"

Bistrita
Str. Libertatii nr.47
Tel: 0263/233.776"

Botosani
B-dul M. Eminescu 193
Tel: 0231/515.465"

Brasov
Str. Vasile Goldis nr.1
Tel: 0268/422.882"

Braila
Sos. de Centura KM 1
Tel: 0239/682.298"

Buzau
Sos. Pogoanele nr. 3
Tel: 0238/722.430"

Resita
Str. Paul Iorgovici nr. 34
Tel: 0255/206.000"

Cluj - Loc. Floresti
sat Luna de Sus

Str. M. Eminescu nr.7
Tel: 0264/266.491(495)"

Constanta
B-dul I.C.Bratianu 250
Tel: 0241/690.088"

Sf. Gheorghe
Str. David Paius nr.7
Tel: 0267/310.463"

Targoviste
Str. Unirii nr. 2
Tel: 0245/213.725"

Craiova
Str. Caracal nr.142
Tel: 0251/466.556"

Galati
Str. Tecuci 161
Tel: 0236/461.560"

Giurgiu
Str. Gloriei nr.3
Tel: 0246/210.027"

Targu Jiu
Calea Bucuresti nr.9
Tel: 0253/223.662"

Miercurea Ciuc
Str. Vanatorilor nr.7
Tel: 0266/371.762"

Deva
Str. 22 Decembrie nr.272
Tel: 0254/232.800"

Slobozia
Str. Garii Noi nr.5
Tel: 0243/231.551"

Iasi
Str. Pacurari nr.92
Tel: 0232/234.580"

Baia Mare
Str. Margeanului nr.1
Tel: 0262/222.770"

Turnu Severin
Str. Pades nr.4
Tel: 0252/312.502"

Targu Mures
Str. Libertatii nr.120
Tel: 0265/237.550"

Piatra Neamt
Str. Petru Movila nr.29
Tel: 0233/234.479"

Slatina
Str. Recea nr.1
Tel: 0249/437.821"

Ploiesti
Str. Targoviste nr.6
Tel: 0244/184.833"

Satu Mare
Str. Lucian Blaga nr.347
Tel: 0261/779.395"

Zalau
B-dul M.Viteazu 102A
Tel: 0260/669.714"

Sibiu
Str. E.A. Bieltz nr.89A
Tel: 0269/229.414"

Suceava
Str. Traian Vuia nr.7
Tel: 0230/530.941"

Alexandria
Str. Viilor nr.15
Tel: 0247/315.697"

Timisoara
DN6 Timisoara Lugoj KM551-760
Tel: 0256/206.742"

Tulcea
Str. Isaccei nr.171
Tel: 0240/534.531"

Vaslui
Loc. Moara Grecilor

Str. Ghe. Doja nr.5
Tel: 0235/312.132"

Rm. Valcea
Str. Calea lui Traian nr.220
Tel: 0250/746.779"

Focsani
Str. Odobesti nr.53
Tel: 0237/222.743"

Bucuresti
Calea Grivitei nr.391
Tel: 021/224.19.17
com. Voluntari
Str. Barsei nr.1
Tel.: 021/240.17.61"

Calarasi
Str. Prel. Dobrogei nr.1
Tel: 0242/313.570"

Acest material a fost preluat de pe site-ul
e-Transport.ro

CSA reaminteste modificarile importante aduse asigurarii RCA 

  Începand cu 1 ianuarie 2010, societățile de asigurare vor aplica sistemul bonus-malus la tarifele pe care le-au stabilit, notificat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și publicat pe site-urile proprii, așa cum acesta este reglementat prin Normele privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul CSA nr.21/2009.
Tarifele de primă aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010 vor depinde de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul persoană fizică într-o perioadă de referinţă. Aceasta înseamnă că un asigurat care nu a produs daune în 2009 și încheie o poliță pentru o perioadă de un an va obține, datorită sistemului bonus-malus, o reducere cu 10% a tarifului afișat de asigurător. Întrucât normele CSA reglementează existența a 14 clase de bonus, rezultă că, dacă timp de şapte ani un asigurat nu a produs daune pe RCA, bonusul acordat poate ajunge la 50%.
Președintele CSA, Angela Toncescu, a arătat că: "având în vedere numărul de dosare de daună avizate în temeiul polițelor obligatorii RCA, rezultă că cei mai mulți dintre asigurați, circa 90%, vor beneficia de bonus întrucât nu provoacă evenimente".
Pentru aplicarea unui malus pentru un asigurat/utilizator persoană fizică sunt luate în calcul evenimentele pentru care a fost plătită cel puțin o daună în perioada de referință, în temeiul poliței de RCA deținută de acesta. Într-o astfel de situație, malus-ul se aplică indiferent de cine a condus vehiculul la data producerii accidentului, precum și indiferent de modul de protocolare a accidentului (prin proces verbal întocmit de poliție sau prin constatare amiabilă de accident). Coeficientul din sistemul bonus-malus al asiguratului nu este influenţat doar în situația în care, la momentul producerii evenimentului, vehiculul era însuşit şi folosit fără acordul proprietarului şi acest lucru a fost sesizat în scris Poliţiei.
Clauza de malus (majorarea primei) se aplică în funcție de numărul de daune produse și plătite, putând ajunge până la 200%.
Normele puse în aplicare prin Ordinul CSA nr.21/2009 prevăd faptul că, în situația în care un asigurat deține mai multe vehicule, sistemul bonus-malus se aplică distinct pentru fiecare vehicul. De asemenea, în cazul înstrăinării/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobândit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

Asigurările RCA vor fi emise în sistem electronic

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât ca, începând cu aceeași dată, respectiv 1 ianuarie 2010, polițele de asigurare RCA să fie emise în sistem electronic.
Potrivit normelor, emiterea electronică este definită ca fiind subscrierea poliței RCA simultan cu înregistrarea și stocarea instantanee în sistemul informatic al asigurătorului a datelor cuprinse în poliță. Aceasta înseamnă că asigurătorul va prelua datele necesare a fi înscrise în poliță direct în sistemul informatic și va elibera polița asiguratului din sistemul informatic. La fel ca și până în prezent, asigurătorul va înmâna totodată asiguratului și vigneta pe care acesta din urmă are obligația să o aplice pe parbriz. În acest fel, se așteaptă ca erorile umane de completare a polițelor RCA să se diminueze, ceea ce va avea ca efect și creșterea acurateței bazei de date CEDAM.

CSA a modificat Normele privind asigurarea obligatorie RCA 

CSA a modificat Normele privind asigurarea obligatorie RCA

În scopul protejării intereselor asiguraților RCA, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât modificarea Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA).

Principalele modificări aduse acestor norme sunt:

• Partea pagubită are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, înainte de efectuarea reparației acestuia. Asiguratorul RCA are obligația de a stabili cuantumul despăgubirii la valoarea prețurilor practicate de către unitățile de specialitate sau prevăzute în cataloagele de specialitate astfel încât despăgubirea primită să-i permită pagubitului efectuarea reparațiilor. Pâna acum, în aceste situații, costul reparațiilor era stabilit pe baza evaluării asiguratorilor, iar prețurile erau cel mult la nivelul celor practicate de către unitățile de specialitate. Această măsură va permite pagubiților să solicite întâi plata despăgubirilor și ulterior să efectueze reparațiile necesare.

• Asiguratorul RCA are obligația, în situația în care are suspiciuni întemeiate cu privire la modul de producere a accidentului, de a comunica în scris asiguratului și păgubitului, în termen de 10 zile de la data avizării daunei, intenția de a desfășura investigații. Aceste investigații nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizării daunei.

• Asiguratorul RCA are obligația de a efectua plata dosarelor de dauna, în maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei față de 15 zile așa cum era stabilit până acum.

Reamintim că, în orice situație, păgubiții au posibilitatea de a efectua reparația la orice unitate reparatoare doresc, indiferent dacă aceasta se află sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are încheiate convenții de colaborare.

"S-a decis modificarea normelor RCA pentru a sprijini și mai mult interesele asiguraților și îmi exprim speranța că aceste demersuri vor conduce la îmbunătățirea serviciilor prestate de către companiile de asigurare. Dacă până acum societatea de asigurare stabilea valoarea despăgubirilor potrivit propriilor criterii, acum valoarea pagubei se stabilește având în vedere prețurile practicate de către unitățile de specialitate sau cele din cataloagele de specialitate"
Modificările prezentate vor intra în vigoare la data publicării acestora în Monitorul Oficial.


Cine plateste despagubirile in caz de cutremur, alunecare de teren sau inundatie?

În cazul producerii unuia din riscurile asigurate prin poliţa obligatorie, trebuie să vă adresaţi agentului care v-a vândut asigurarea. Dosarul de daună va fi întocmit de firma de asigurări care v-a vândut poliţa, apoi transmis la PAID, de la care veţi primi despăgubirea.

Cum pot verifica online daca un autovehicul are ITP valabil? RAR ofera acest serviciu AICI.

Pentru colaborari sau pentru a incepe o cariera in asigurari va rugam trimiteti scrisoare de intentie si/sau CV la:

magazinuldeasigurari@consultant.com
 
Relatii la tel :
0722.727876

Broker de asigurari in Bucuresti, Calarasi, Constanta, Medgidia, Cernavoda si Navodari

PENTRU TARIFE, DETALII, INFORMATII SAU CONSULTANTA LA DOMICILIU, FOLOSITI FORMULARUL DE MAI JOS :

Nume:*
Email:*
Subiect:*
Mesaj:*
 

ASIGURARI RCA CASCO LOCUINTE CELE MAI MICI PRETURI, VINO SA VEZI !

 
 

Sondaj

Aveti locuinta asigurata ?

Nu (10 | 77%)
Da (3 | 23%)
 
 
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one